© 2023 William de Boet | Disclaimer | Links | Sitemap

Tuinontwerp nieuw aan te leggen tuin Middelharnis

01.04.2023

Tuin ontwerp RotterdamIn Middelharnis wordt in maart van dit jaar gestart met de bouw van een nieuwe woning. Naar verwachting wordt deze woning in november opgeleverd. Deze familie wilde niet alleen weten hoe de woning eruit zou komen te zien, maar benaderde mij om ook de tuin te ontwerpen.

Als tuinontwerper vind ik dit een verstandige keuze, wanneer hiertoe de mogelijkheid bestaat uiteraard. De keuze om het woningontwerp te combineren met een tuinontwerp juich ik ten zeerste toe. Dit biedt namelijk de kans om de stijl van de woning perfect door te vertalen naar de ruimte eromheen, de tuin. 

Het gesprek

De concrete vraag van deze familie was dan ook om een tuin te ontwerpen die naadloos aan zou sluiten op de omgeving en bij de woning. Het betreft een modern huis met een rieten kap. Kijkend naar het tuinontwerp begint de tuin achteraan modern en strak. Hoe verder de tuin naar voren komt wordt deze als het ware het landschap ingetrokken. 

Het ontwerp

In dit tuinontwerp is gekozen voor een overkapping met daarin sfeerverlichting, een buitenkeuken en een gashaard om tot in de late uurtjes te kunnen genieten van de tuin.

Verder is in dit tuinontwerp een zwembad met regendouche opgenomen. De tuin wordt afgeschermd met shutter schermen en beplanting. De tuinmeubelen die u in het tuinontwerp terug ziet komen zijn allemaal all-weather meubelen, hiervoor kunnen ze het hele jaar buiten staan.

Wanneer u goed kijkt ziet u dat het geheel van het gras en de staptegels naar het zonneterras even breed is als het zwembad. Door de strakke lijnen en eenvoud in de beplanting, beperkt tot 4 of 5 soorten, ontstaat er een tuinontwerp voor een strakke en moderne tuin. Hierdoor omarmt de tuin als het ware de gehele woning.

In de avond wordt de tuin verlicht met warme witte, waterdichte led-verlichting. De verlichting zorgt ervoor dat specifieke plaatsen worden uitgelicht. Er wordt een gedoseerde hoeveelheid licht toegepast, waardoor er écht sfeer ontstaat.

Terug naar overzicht

Wilt u meer informatie?

Download dan geheel vrijblijvend onze brochure. Hier kunt u meer informatie vinden over onze werkwijze, gerealiseerde tuinontwerpen en nog veel meer!