© 2023 William de Boet | Disclaimer | Links | Sitemap

Hoveniers

Er zijn in Nederland ongeveer 9000 geregistreerde hoveniersbedrijven, waarvan er ongetwijfeld een aantal zijn die kwalitatief hetzelfde kunnen leveren als dat jij kunt. Een kwalitatief tuinontwerp kan voor je klant nét datgene zijn waarom hij of zij voor jou kiest. En daar kan ik je bij helpen. Op basis van de gesprekken die jij voert met je klant, of die ik mag voeren met je klant, zorg ik voor een compleet tuinontwerp, inclusief alle gegevens die je nodig hebt voor de aanleg. Wil je weten hoe dat werkt? Ik vertel het je graag!

1

Jij verzorgt de eerste opname

Je potentiële klant komt met zijn of haar aanvraag vanzelfsprekend bij jou terecht en daarom verzorg jij ook de eerste kennismaking. Zo schat je in wat je voor deze klant zou kunnen betekenen. Jouw unieke verkoopargument is dat je je klant van te voren kunt laten zien hoe de tuin die jij gaat maken eruit komt te zien, tot in detail. Daarvoor maak je gebruik van een tuinontwerper die bij ze langs komt! Jij zorgt er voor dat je de afmetingen en foto’s van de huidige situatie opneemt, zodat we een praatmodel hebben bij jou of mij op kantoor.

Jij verzorgt de eerste opname
2

Afspraak bij de klant thuis

Allereerst is het ook voor mij belangrijk om je klant en hun omgeving goed te leren kennen. Wat vinden ze belangrijk en wat zijn hun wensen? Daarnaast speelt de stijl van hun woning en zijn omgeving een belangrijke rol bij het ontwerpen van de tuin, daarom ga ik bij je klant thuis op bezoek. De stijl van de woning gecombineerd met de wensen van je klant zijn voor mij het vertrekpunt bij de start van het ontwerp.

3

Teken- en rekenwerk

Zodra ik alle informatie heb verzameld breng ik jou verslag uit van ons gesprek. Daarna begin ik met het maken van een lijntekening, de basis is het intekenen van het perceel. Vervolgens start het creatieve proces en ga ik op basis van de wensen van je klant en mijn inzicht, kennis en kunde aan de slag met de invulling van de tuin. De invulling wordt vervolgens gevisualiseerd naar een 3D tuinontwerp, dat ik je klant presenteer bij mij op kantoor in Middelharnis.

Teken- en rekenwerk
4

Plan bespreken met de klant

De lijnen zijn bekend en de visualisatie is gemaakt. Ik presenteer je klant digitaal het ontwerp van hun tuin. We lopen als het ware door de nieuw aan te leggen tuin heen. We hebben nu een praatmodel en op basis van dit ontwerp spreken we door of dit overeenkomt met de wensen van je klant. Daarnaast is er ruimte voor eventuele aanpassingen of toevoegingen, om het ontwerp vervolgens definitief te maken.

5

Aanleveren en afstemmen met jouw hovenier(s)

Nadat de laatste aanpassingen zijn doorgevoerd en het ontwerp door de klant is goedgekeurd lever ik jou de ontwerpen aan. Maar dat is niet alles, je ontvangt ook een beplantingsplan, verlichtingsplan, werktekening en materialenplan waarmee je offerte kunt uitbrengen voor de realisatie van de tuin. Als je het op prijs stelt kan ik je zelfs een offerte voor de ingetekende materialen meesturen! Klinkt dat goed? Laten we kennismaken en zorgen dat jij je klant vooraf écht meerwaarde kan bieden.

Aanleveren en afstemmen met jouw hovenier(s)
Weten wat de kosten zijn van zo'n traject?

Vraag een offerte aan

We hebben een aantal gegevens van je nodig om je een offerte toe te sturen. De gegevens van je klant wil ik graag van je ontvangen om het perceel te bekijken en in te schatten. Als je onderstaand formulier invult, ontvang je binnen 24 uur een offerte in je mailbox.

  • De gegevens van uw bedrijf

  • De gegevens van uw klant

  • Informatie over de tuin van uw klant

  • Sleep bestanden hierheen of
    Toegestane bestandstypen: jpg, pdf, jpeg, png.
    • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.