© 2023 William de Boet | Disclaimer | Links | Sitemap

Een tuinontwerp op maat

Het aanleggen van een tuin zonder een goed ontwerp is als het bouwen van een huis zonder fundering. Het in kaart brengen van uw wensen, zoals het gebruik van de tuin en de samenstelling van het gezin, zijn essentiële voorwaarden voor het creëren van een gedegen tuinontwerp. Wij maken altijd een 3D tuinontwerp zodat alle facetten van de tuin goed inzichtelijk zijn. Benieuwd hoe wij tot dit ontwerp komen? Bekijk dan het stappenplan hieronder!

Liever direct weten wat een tuinontwerp kost? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan voor een tuinontwerp op maat, wij voorzien u binnen 24 uur van een persoonlijke offerte, zonder verplichtingen!

Een offerte aanvragen

1

Onze eerste afspraak is bij u thuis

De eerste afspraak bij het renoveren van uw tuin is bij u thuis. Tijdens dit gesprek is het belangrijk om u als persoon te leren kennen, wat u belangrijk vind en wat uw wensen zijn. Daarnaast wordt er gekeken naar de stijl van de woning en de inrichting hiervan, aangezien deze elementen een grote rol spelen bij het ontwerpen van uw tuin.

Bent u een nieuwe woning aan het bouwen? Dan vind het eerste gesprek plaats in mijn kantoor. Hierbij werkt het prettig als u eventueel aanwezige bouwkundige ontwerpen, tekeningen en afmetingen meeneemt.

Onze eerste afspraak is bij u thuis
2

Het eerste ontwerp

De start van het ontwerp bestaat uit een creatief proces. Hierbij ga ik op basis van uw wensen en mijn inzicht, kennis en kunde aan de slag met de invulling van uw tuin. Het ontwerpen is een creatief proces, wat ook tijd en aandacht van u vraagt. Er dienen voortdurend keuzes gemaakt te worden tussen sfeer bepalende elementen. Denk bijvoorbeeld aan de kleur van de beplanting, de ligging van de tuin, maar ook praktische keuzes tussen strakke antraciet tegels of juist oud gebakken klinkers? De invulling wordt ten slotte gevisualiseerd naar een 3D ontwerp. Dit ontwerp wordt gepresenteerd bij mij op kantoor in Middelharnis.

3

De presentatie op locatie

De lijnen zijn bekend en de visualisatie is gemaakt. Ik presenteer het 3D ontwerp van uw tuin op een groot scherm. Het is ook mogelijk om met behulp van een virtual reality bril uw toekomstige tuin al te zien! Op mijn kantoor in Middelharnis lopen we als het ware samen door de nieuw aan te leggen tuin heen. We hebben nu een praatmodel en op basis van deze ontwerpen spreken we door of dit overeenkomt met uw wensen en verwachtingen. Daarnaast is er ruimte voor eventuele aanpassingen of toevoegingen.

De presentatie op locatie
4

Uitwerking en vervolg afspraken

Tijdens ons laatste gesprek hebben we het ontwerp doorgesproken en heeft u de tijd gehad om uw mening te vormen en opmerkingen of aanvullingen door te geven. Deze opmerkingen worden verwerkt, waarna u een volledige presentatie in 3D ontvangt, met daarbij een video van uw nieuwe tuin. Nu ziet u echt wat u krijgt!

Maar dat is niet alles. Naast het ontwerp ontvangt u ook een beplantingsplan, verlichtingsplan, werktekening en materialenplan. Hiermee kunt u rechtstreeks naar de hovenier gaan. Dat laatste kan ik ook voor of met u verzorgen. Hoe dat werkt, dat vertel ik u graag.

5

Aanleveren en afstemmen met de hovenier

De plannen zijn besproken en gevisualiseerd. Eigenlijk heeft u alle informatie die het voor de hovenier mogelijk maakt om uw tuin tot in het kleinste detail te realiseren. Maar hoe kiest u de juiste hovenier? En als u er al één heeft, hoe zorgt u ervoor dat alle informatie duidelijk bij de hovenier aankomt en toegelicht wordt? Dat hoeft geen probleem te zijn, ik help u graag met het overbrengen van de informatie of het kiezen van een geschikte hovenier uit mijn netwerk. Ook kan ik u begeleiden tijdens de kennismaking en definitieve keuze.

Aanleveren en afstemmen met de hovenier
6

Begeleiding bij de uitvoer

Een goed plan verdient niets minder dan een goede uitvoering. Samen met de gekozen hovenier zorg ik er voor dat uw tuin wordt aangelegd zoals wij dit in het voortraject hebben besproken en geen detail wordt aan het toeval overgelaten. Uw tuin zal er uit komen te zien zoals u op de visualisaties heeft gezien.

Geen zorgen, puur genieten van het eindresultaat.

Vrijblijvend de kosten voor een tuinontwerp weten?

Vraag een offerte aan

We hebben een aantal gegevens van u nodig om u een offerte toe te kunnen sturen. Als u onderstaand formulier invult, ontvangt u binnen 24 uur een offerte in uw mailbox.

  • Uw gegevens

  • Informatie over uw tuin

  • Sleep bestanden hierheen of
    Toegestane bestandstypen: jpg, pdf, jpeg, png.
      Maximaal 5 bestanden met een maximale grootte van 2MB per bestand.
    • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.